vineri, 10 ianuarie 2014

Scrisoare pentru antreprenorul din tine

Iri, va veni o vreme cand vei avea bani, fraiele unei afaceri si oameni care cred in tine. Vei face profit si vei plati salarii. Vei indeplini o misiune frumoasa si vei fi titrata. 

Atunci cand succesul va fi in valuri sa nu uiti ca si angajatii tai sunt oameni. Sunt partenerii tai, o resursa atat de importanta. 

Iri, adu-ti aminte ca si angajatii au drepturi, familii, vise, nevoie de timp. Nu-ti cladi businessul langa oameni pentru care cariera este totul pentru ca... in mod paradoxal nu iti vor da ce au mai bun. Vor fi oameni lipsiti de pasiune, tristi, cu dorinte ascunse de a iubi si a fi iubiti, de partener, de familie, de lume.

Cladeste-ti business-ul alaturi de oameni care au viata personala si respecta-le acest lucru. Intreaba-i despre pasiuni, ultimele activitati interesante si claditi impreuna o comunitate care vine nu doar sa munceasca dar si sa sharuiasca idei, opinii, sentimente.

Retine mesajul Irinei care acum e angajata: un om care sta doar cu capul in dosare, care nu vede soarele pentru ca apune pana pleaca de la birou, care schimba doar vorbele: ce scrie in dosarul ala sau buna ziua, raportul este gata, este un om incomplet. 

prima ta misiune in business este sa cladesti ceva moral, demn, frumos dar nu doar pentru clientii tai ci si pentru angajatii tai. 

chiar, oare angajatii nu sunt tot parteneri de afaceri? parteneri care isi vand timpul sperand sa primeasca in schimb bani si ceva in plus... o sansa sa construiasca ceva, o sansa sa isi faca noi prieteni, o sansa sa se puna in valoare.

cand vei aplica sfaturile astea, vei creste o comunitate de angajati sanatosi, fericiti si productivi. atunci iti vei indeplini misiunea. 

0 comentarii: