marți, 21 ianuarie 2014

imbecililor. sau despre accidentul aviatic din muntii apuseni

citesc despre accidentul aviatic care a avut loc ieri in Muntii Apuseni si aud explicatii care mai de care mai halucinante. Locatia avionului nu a fost identificata mai repede pentru ca... pasagerii erau medici si nu infractori si deci politia nu putea folosi un anume sistem performat care ar fi permis identificarea lor, dar care... se foloseste doar la localizarea infractorilor. 

sunteti niste imbecili obisnuiti sa ascultati prea mult de reguli. se pare ca nu mai stim sa gandim. prin natura joburilor indeplinim taskuri mici, automatizate si cand e vorba sa gasim solutii ne blocam pentru ca... a gasi o solutie nu presupune urmarea unei proceduri stricte si de cacat, iar noi doar la asta ne pricepem.

morala? lasati oamenii sa gandeasca. nu dati subalterilor vostri ordine CUM sa faca ceva, cereti-le direct CE sa faca... asa cum vor si cred ei ca e cel mai bine, nu puneti subalterii sa faca fotocopii, sa noteze intalniri in agenda sau sa duca sandvisuri de la un birou sau altul. la un moment dat voi nu veti fi acolo si vor trebui sa gandeasca si sa actioneze singuri si nu vor sti sa o faca.

desigur, imi veti spune ca nu asta a fost situatia aici. desigur, dar daca exista un sistem prin care oamenii aia puteau fi identificati dar nu s-a folosit pentru ca cineva n-a avut minte sau coaie sa o faca inseamna ca... ori pe toti i-au durut in cur ori erau prea prosti sa se gandeasca la solutii.

iar situatii de urgenta pot aparea in orice business... de la medicina, la avocatura, curatenie in cladiri de birouri etc.

puneti oamenii sa gandeasca. o sa le intre in reflex. 

0 comentarii: