luni, 13 ianuarie 2014

Nefericire

Incepe prin dorinta de mai multi bani. Vrei bani pentru ca vezi la cei din jurul tau. Vrei sa ai bani ca ei, ca doar nu poti fi mai jos decat prietenii tai. Nu stii ce vei face cu ei, dar banuiesti.

Iti cauti un job bun si pentru ca te duce capul, il obtii. Semnezi pentru o suma mare, mai mare ca nevoile tale. Si apoi, ca prin minune, apar si nevoiele...aparentele nevoi. Vrei pantalonii din mall, telefonul din vitrina, concediul din tarile calde si ti le iei nu pentru ca ti-ar folosi la ceva ci pentru ca vrei sa compensezi... vrei sa compensezi statul peste program, lipsa de timp liber din timpul saptamanii, oboseala, plictiseala, nefericirea.

Iti iei chestiile astea si parca te simti mai bine. Un kkt. N-ai cum sa înlocuiesti ceva rau cu ceva mai putin rau.
E ca si cum ai vrea sa vindeci o rana facuta de o geanta grea punand sirop deasupra, in loc sa elimini cauza ranii... geanta grea de pe umar.

Dar aici e si mai tricky... pentru ca te-ai obisnuit cu geanta aia grea pe umar si ti-e frica ca nu vei mai stii sa te descurci fara ea, asa ca accepti sa o porti cu orice consecinta.

Viata e o alegere. Da, stiu, suna ca un bullshit. Viata e o alegere, iar caile prin care ajungi undeva is mai multe. Cheia e sa nu te blochezi. Nu-ti place ceva, schimba repede, pana nu te obisnuiesti. 


0 comentarii: