miercuri, 5 mai 2010

Scapa de amenzi RATB!!!

Si mai mult decat atat, scapa de retarzii de controlori!

Tine bine minte:

1. Controlorul NU are dreptul sa te retina in autobuz.
2. Controlorul NU are dreptul sa-ti caute in geanta.
3. Controlorul NU are dreptul sa puna mana pe tine.
4. Daca nu e insotit de jandarmi/politie, controlorul NU te poate obliga sa-i arati niciun act de identitate!
5. Controlorul NU are dreptul sa-ti smulga buletinul din mana!!!! Nici daca i-l fluturi in fata!

Controlorul ala e un simplu functionar, nu e un agent al polititiei! Si daca incalca regulile de mai sus adu-i aminte ca ceea ce face el se cheama PRIVARE DE LIBERTATE, FURT, ABUZ IN SERVICIU si toate astea sunt infractiuni care se  pedepsesc cu inchisoarea!

Asa ca... daca se intampla sa dai peste un controlor care isi depaseste atributiile si te retine/bruscheaza/injura in autobuz iti recomand sa faci urmatoarele:

1. Retine-i numele si eventual numarul de pe legitimatie.
2. Retine autobuzul in care te afli, locul si ora.
3. Fa-i o plangere penala distrusului! Adica du-te la cea mai apropiata sectie de politie si da o declaratie cum un controlor te-a sechestrat in autobuz, refuzand sa te lase sa cobori si cum eventual a pus mana pe tine, ti-a smuls buletinul din mana etc.! Daca ai si un prieten care a vazut tot tambalaul din autobuz e perfect!
4. Du-te la Regia de Transport si fa-i o reclamatie controlorului!si cere sa fie dat afara! Arata-le cum acesta in loc sa te controleze a-nceput sa te injure/bruscheze/retina in autobuz.

Controlorii sunt niste jeguri de oameni, care se cred dumnezeii autobuzelor. Cineva trebuie sa-i trezeasca la realitate! Daca ai un cacat de legitimatie de controlor nu inseamna ca ai si dreptul sa imi refuzi coborarea la o statie punandu-te in fata usii, dupa cum nu e normal sa ma injuri/bruschezi/sa-mi razi in fata!

Luati frate atitiudine! Daca aveti putina demnitate! (In articolul urmator va povestesc cum am luat eu).

0 comentarii: